Descriere
Unt de cacao - Hrana zeilor
Ingrediente: - unt organic de cacao din boabe de cacao (Theobroma cacao), soiul criollo.
Un derivat al pudrei de cacao din boabe de cacao este untul de cacao, care are o anumita aroma si este ingredientul principal al oricarei ciocolate. Untul de cacao este o sursa de vitamina E, care contribuie la protejarea celulelor de stresul oxidativ.
Caracteristici: - face minuni cand vine vorba despre pielea uscata si terna, ridata si matura sau afectata de factorii externi, deoarece o hraneste in profunzime si o calmeaza. Avantajul untului de cacao este ca se absoarbe rapid in piele, lasand-o catifelata si supla; - ajuta la diminuarea vergeturilor aparute pe piele in timpul sarcinii si estompeaza cicatricile si petele maronii. Din pacate, nu poate "sterge” total aceste afectiuni ale pielii, dar le reduce considerabil. Asa ca daca ai astfel de probleme, merita sa-l incerci; - datorita vitaminei E pe care o are in compozitie si a antioxidantilor, untul de cacao repara pielea (neutralizand radicalii liberi) si o ajuta sa produca colagenul de care are nevoie pentru a diminua ridurile si alte semne de imbatranire prematura; - folosirea regulata a untului de cacao face ca pielea sa capete o textura catifelata si o stralucire naturala, datorita hidratarii intensive de la suprafata epidermei. Untul de cacao este foarte eficient si pentru echilibrarea tonului pielii, mentinerea Ph-ului si eliminarea rosetei; - ajuta la repararea pielii extrem de crapate din zonele cu probleme: calcaie, coate si genunchi. Aplicat constant, untul de cacao reface tesuturile epidermei, patrunzand pana in piele pana la nivelul dermei. Dupa ce aplici unt de cacao pe calcaie, poarta intotdeauna ciorapi; - extractul de unt de cacao poate fi adaugat lotiunilor de bronzat pentru a capata bronzul acela auriu mult dorit. Adesea, untul de cacao este folosit ca si crema solara; - se poate folosi si in bucatarie, produsul fiind deosebit de apreciat in bucataria raw. Are o puternica aroma de ciocolata, asadar puteti adauga unt de cacao in orice reteta unde doriti sa predomine gustul intens de ciocolata.
Utilizare: Folositi unt de cacao atunci cand faceti ciocolata, inghetata, piureuri de ciocolata sau alte deserturi.
Reteta – ciocolata calda: 1 cana de lapte de plante (migdale, alune, orez, etc) 1 banana coapta 1 lingura de pudra de cacao 1 lingurita de praf de maca 1 lingura de unt de cacao topit Se amesteca toate ingredientele intr-un blender si se indulceste cu sirop de agave.
Valoare nutritiva per 100 g: valoare energetica 3765 kJ/900 kcal | proteine 0 g | glucide 0 g | din care zaharuri 0 g | grasime 100 g | din care saturate 59,7 g | fibre 0 g de sodiu | 0 g | 1,8 mg de vitamina E (15% DZR*) | *DZR - doza zilnica recomandata.
Depozitare: Intr-un loc racoros, uscat. Ambalat intr-un mediu in care nuci si seminte de susan sunt prezente.