Descriere
Specificatii OMEGA 3 LYSI 80 cps
OMEGA 3 LYSI 80 capsule
SUPLIMENT ALIMENTAR
Omega-3 Lysi, Ulei Pur de Peste este un produs exceptional, obtinut din materie prima de cea mai buna calitate, cu tehnologii de ultima ora.
Omega-3 Lysi este bogat in acizi grasi polinesaturati, DHA (acid docosahexaenoic) si EPA (acid eicosapentaenoic), care s-a dovedit ca joaca un rol important in:
* evitarea aritmiilor, imbunatatirea circulatiei cardiovasculare;
* normalizarea nivelelor trigliceridelor, hipertensiunii si a colesterolului;
* mentinerea sanatatii articulatiilor, avand efecte antiinflamatoare si de reducere a redorii matinale,
* starea de bine a creierului, mentinerea sanatatii creierului, combaterea depresiei, a ADHD(sindrom deficit de atentie si hiperactivitate) etc.
* buna functionare a organismului;
* cresterea imunitatii;
* cresterea rezistentei la efort fizic si la stres.
Numeroase studii experimentale subliniaza ca nivelele crescute ale DHA imbunatatesc functiile creierului, cresc atentia si vitalitatea, rezistenta la efort si stress, reduc riscul depresiilor, au un impact pozitiv asupra functionarii creierului la persoanele in varsta, avand efecte deosebit de pozitive pentru dezvoltarea functiei cognitive la copii, inca din perioada prenatala, ultimul trimestru de sarcina, cand se definitiveaza formarea creierului copilului. De aceea, se recomanda un aport suplimentar de Omega-3, atat in sarcina cat si post natal.
Omega-3 este foarte important pentru oamenii de toate varstele, dar pentru copii in special, deoarece joaca un rol esential in dezvoltarea sistemului nervos central, precum si in dezvoltarea retinei/ochilor.
Cercetarile efectuate de specialisti au stabilit ca organismul uman are o mare nevoie de acizi grasi Omega-3, care se regasesc in cca 60% din lipidele din creier, in retina, precum si in mebranele tuturor celulelor, pe care le mentin flexibile si permeabile.
Omega-3 DHA si EPA nu pot fi produsi de organismul uman, de aceea trebuie suplimentati prin dieta sau prin suplimente alimentare de buna calitate, precum Omega-3 Lysi.
Acizii grasi polinesaturati Omega-3 pot reduce anumite dermatite, pot ajuta fumatorii impotriva bolii pulmonare obstructive cronice si reduce posibilitatea recidivei in cazul bolii Chron, ca sa amintim doar cateva din efectele lor complexe, la nivelul intregului organism.
Informatii nutritionale per 2 capsule/ 1g:
Energie 42 kJ
Proteine 0,3 g
Carbohidrati 0,1 g
Grasimi 1,0 g
-Acizi grasi saturati 0,27 g
-Acizi grasi mononesaturati: 0,25 g
-Acizi grasi polinesaturati: 0,48 g
-Acizii grasi Omega-3: 0,3 g
- EPA(18 %) 145mg
- DHA (12 %) 95 mg
- Vitamina E 9,4 mg
Ingrediente:
Ulei de peste Omega-3, gelatina, glicerina, vitamina E(tocoferoli naturali)
Continut:
1 cutie cu 80 capsule
Fiecare capsula contine 500 mg Ulei pur de Peste
Doza recomandata:
pentru adulti si copii de peste 6 ani:
2-3 capsule pe zi sau la recomandarea medicului, pana la 1g de acizi grasi Omega-3/zi, pentru protectie cardiaca.
De retinut:
Omega-3 are efect de fluidizare a sangelui, ceea ce e important pentru femeile insarcinate, cele care alapteaza si persoanele care urmeaza o medicatie pentru subtierea sangelui.
Doza se poate imparti in portii, se poate administra inainte sau dupa masa.
OMEGA 3 Lysi, ULEI DE PESTE PUR ISLANDEZ - DESCOPERITI SECRETUL VITALITATII SI LONGEVITATII CU ULEIURILE DE PESTE ISLANDEZ LYSI.
PENTRU CREIER, INIMA SI OASE SANATOASE!
Produsul este un supliment alimentar.
Consumul de suplimente alimentare nu substituie o dieta adecvata.
A nu se depasi doza zilnica recomandata.
Pastrati cutia inchisa, la loc uscat, ferit de lumina soarelui.
Pastrati la frigider dupa deschidere.
A nu se lasa la indemana copiilor.
____________________________________________________________________
Omega 3 imbunatateste functionarea organismul:
Uleiul de peste este bogat in acizi grasi Omega-3, care sunt grasimi bune, nu se depun, ci dau un plus de energie, vitalitate si vigoare.
Rezistenta la stres fizic si psihic, stabilizarea dispozitiei, o rezistenta crescuta la conditii extreme de mediu, la frig, dar si la schimbari bruste de vreme, cald-frig, frig-cald sunt alte efecte ale acestui minunat ulei de peste.
Prin metabolizarea unui gram de grasime se obtin 9,2 calorii, cea mai mare cantitate de energie obtinuta prin metabolizarea unui gram de hrana.
E de remarcat ca Omega-3 stabilizeaza aritmiile, chiar si in anotimpul cald si foarte cald.
De asemenea, Omega-3 au un rol principal in refacerea celulara, antiviral , antibacterian , antiparazitar , anticanceros, regleaza tranzitul intestinal, au efect antiinflamator la nivelul articulatiilor, al tubului digestiv(colite, gastrite etc.), dar si in general, in intreg organismul, ameliorand chiar durerile menstruale.
Copiii care sunt supusi unui risc mai mare de a dezvolta diabet zaharat tip 1 ar putea reduce acest risc in cazul in care consuma in mod regulat acizi grasi Omega 3, se afirma intr-un studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea din Colorado, 'Omega 3 si diabetul'.
Intr-un articol recent se arata ca acizii grasi Omega-3 reduc riscul aparitiei complicatiilor la diabetici si echilibreaza efectele diabetului .
Acizii grasi Omega-3 sunt recomandati cu precadere persoanelor supraponderale, bolnave de diabet, care urmeaza o cura de slabire.
Rezultatele sunt bune in cazul in care, pe langa diabet, aceste persoane au si hipertensiune arteriala.
Doctorul Trevor Mori si colegii sai de la Universitatea Western Australia au aratat ca alimentatia bogata in acizi grasi nesaturati de tipul Omega-3, Omega-6, Omega-9 (in proportii de 1-1) imbunatateste metabolismul glucozei si al insulinei la bolnavii de diabet.
De asemenea, in grasimi se dizolva vitaminele liposolubile, atat de necesare organismului (vitamina D, A, E, etc).
Pentru a intelege mai bine ce sunt acizii grasi Omega-3, trebuie sa stiti ca exista trei tipuri principale de astfel de acizi care se gasesc in produsele alimentare:
acid alfa-linolenic (ALA), acid eicosapentaenoic (EPA) si acid docosahexaenoic (DHA). Acidul ALA se gaseste doar in plante.
Iata care sunt principalele astfel de surse de Omega-3:
Uleiul de peste, bogat in acizii DHA si EPA, cei mai eficienti acizi grasi Omega-3, necesari copiilor in perioada de crestere, in special, dar si adultilor.
• Semintele de in si nucile sunt de asemenea surse bune de acizi grasi ALA.
• Produsele din soia sunt si ele bogate in Omega-3.
• Atunci cand gatiti folositi uleiul de rapita, o alta sursa de acizi grasi polinesaturati.
Care mai sunt beneficiile acizior grasi Omega-3 asupra organismului uman:
Rol antidepresiv. In anul 1995, dr. Joseph Hibbeln si un cercetetor american au formulat pentru prima data ipoteza ca lipsa acidului gras Omega-3 poate avea un rol important in declansarea depresiei, a bolii maniaco-depresive si a starilor maniaco-depresive postnatale.
Experimentele derulate in anii urmatori au demonstrat efectele de ameliorare si/ sau chiar de vindecare in cazuri de depresie severa, anxietate sociala si frecvente tentative de sinucidere in urma consumului de ulei Omega-3 (prin componenta EPA – acidul eicosapentaenoic).
Rol de ameliorare a bolilor cardiovasculare/ aritmii, hipertensiune, ateroscleroza/ scade nivel colesterol, trigliceride etc.
S-a constatat ca acizii grasi Omega-3 sunt implicati in sinteza prostaglandinelor, implicate la randul lor in buna functionare cardiovasculara, reducerea nivelului de colesterol si al trigliceridelor, impiedicarea procesului de agregare trombocitara (asistand astfel la diminuarea risculului de arteroscleroza, hipertensiune arteriala si infarct de miocard), reducerea viscuozitatii sangelui, imbunatatirea conditiilor de circulatie sanguina, cresterea aportul de oxigen la tesuturi – inclusiv la nivelul muschiului cardiac si al creierului.
Anticancerigen.
Mecanismul de actiune al acizilor grasi Omega-3 se manifesta in primul rand la nivel celular. Este bine stiut faptul ca membrana celulara este alcatuita din acizi grasi si ea este cea care permite nutrientilor sa intre si sa hraneasca celula, iar deseurilor celulare sa se elimine. In momentul in care membrana celulara este alterata, procesul fiziologic de comunicare dintre celule este intrerupt si astfel apar formatiunile celulare maligne. Atunci cand membrana celulara contine acizi grasi Omega-3 ea functioneaza bine, fara a ajunge la procesele degenerative maligne si deci de aparitia aberatiilor celulare canceroase. Cercetarile efectuate pe animale de catre medicul american David P. Rose au aratat ca acizii Omega-3 pot preveni cancerul la san precum si pe cel de colon (intestin gros).
Rol in digestie si buna functionare a tractului gastro-intestinal. Acizii grasi Omega-3 joaca un rol important in producerea de prostaglandine cu rol important in buna functionare a sistemului digestiv si proceselor gastro-intestinale.
Diminuarea imbolnavirilor pulmonare. In 1994, revista medicala “New England Journal of Medicine” a demonstrat ca fumatorii care consuma ulei de peste manifesta un risc de a se imbolnavi de boli cronice pulmonare mult mai mic (bronsita – cu 33% mai mic, respectiv emfizem pulmonar – cu 66% mai mic).
Mai multe sperante celor afectati de psoriazis. Cercetatorii japonezi au administrat Omega-3 pacientilor suferinzi de psoriazis, inregistrand ameliorari dupa doua-trei luni de tratament, aceste ameliorari evoluand pe toata durata tratamentului cu ulei de peste.
Rol benefic in poliartrita reumatoida, reumatism, osteoporoza.
Deoarece acizii grasi din uleiul de peste cresc sinteza de prostaglandine si prostacicline, acestia au si efecte antiinflamatoare, fiind recomandati in tratamentul inflamatiilor cronice (afectiuni reumatismale). Efectul antiinflamator nu prezinta si efectele secundare nocive ale ibuprofenului sau Aspirinei.
Ajuta in deficit de atentie, dislexie, Alzheimer. Prin efectelele benefice la nivel cerebral poate interveni favorabil in procesul de recuperare din aceste afectiuni.
Ajuta in insuficenta renala.
Ajuta in ciroza hepatica.
Ajuta in tulburarile de vedere. Protejeaza pielea.
___________________________________________________________________
FITNESS SI OMEGA-3 - imunitate, vitalitate si rezistenta la oboseala si stress:
Fitness-ul inseamna miscare inteligenta, sustinuta, pentru a atinge armonia fizica si psihica, o stare de bine care confirma deplinatatea functiilor corpului uman.
Pentru a sustine efortul, pentru un tonus crescut, pentru a elimina durerile articulare inerente miscarii de forta, pentru a proteja inima la efort, pentru ca Omega-3 îmbunătăţesc circulaţia cardiovasculară, scad aritmiile, moderează presiunea sanguină şi hipertensiunea şi normalizează nivelul colesterolului şi al trigliceridelor este o decizie inteleapta sa ajuti miscarea cu produse naturale pentru mentinerea si imbunatatirea starii de sanatate.
Este important de mentionat si rolul de anti-inflamator pe care il joaca acizii grasi Omega-3 in organism, mai ales ca ei combat inflamatia fara reactii adverse, ca-n cazul altor antiinflamatoare.
La nivel digestiv uleiul de peste actioneaza ca un pansament, cu efecte bune in malabsorbtie, sunt grasimi bune care nu se depun, sunt cel mai bun combustibil pentru creier, fiind indispensabile pentru sportivi şi pentru persoanele ce depun un efort fizic şi intelectual susţinut.
Se stie ca prin metabolizarea grasimilor se elibereaza cea mai mare cantitate de energie(9,2cal/1 g) si astfel se sustine efortul, atat fizic cat si intelectual, in perioadele de maxima solicitare, imbunatatind performanta.
Vitaminele D şi A din Uleiul din ficat de cod sunt necesare în special pentru a asigura dezvoltarea sănătoasă a oaselor, a ochilor şi a dinţilor; vitamina D, ‘vitamina oaselor’, previne rahitismul şi osteoporoza şi ajută la refacerea osului după fracturi, iar Omega-3 reduce pierderea de masă osoasă, ceea ce îl face un remediu simplu, natural şi eficient în prevenirea osteoporozei. Consumul de Omega-3 alaturi de miscare are efecte sporite pentru sanatatea oaselor atat la copii cat si la seniori.
In ultimii ani acizii grasi Omega-3 au fost recunoscuti si ca nutrienti esentiali pentru sanatatea si frumusetea pielii. Pe langa prevenirea unor boli cronice, o dieta bogata in acizi grasi Omega-3 poate asigura mentinerea unui aspect frumos, tonic si tanar al pielii.
Acizii grasi Omega-3 sunt esentiali deoarece aceste grasimi sunt inglobate in 60% din lipidele din creier si in membranele tuturor celulelor, iar corpul uman nu le poate sintetiza, avand o acţiune sistemică asupra întregului organism.
Uleiul de peşte furnizează energia necesară funcţionării organismului, dar şi acizi graşi esenţiali de tipul Omega 3, ce reduc reacţiile inflamatorii ale organismului", explică profesorul Philip Calder de la Universitatea Southampton. Beneficiile pe care le aduce consumul uleiului de peşte sunt recunoscute atât de medicina alopată, cât şi de medicina alternativă.
Fiind bogat în acizi graşi Omega 3, uleiul de peşte îmbunătăţeşte funcţiile creierului, previne bolile cardiovasculare şi tulburările metabolice. Lipsa acestor acizi din dieta modernă provoacă apariţia unor boli grave precum cancerul şi tulburările cognitive.
Pacienţii aflaţi la Terapie Intensivă (ATI) se recuperează mai uşor dacă le este administrat ulei de peşte intravenos, susţin specialiştii de la Universitatea Southampton din Marea Britanie
Deficientele de acizi grasi Omega 3 sunt intalnite la toate categoriile sociale de populatie din tarile civilizate si asta pentru ca grasimile cele mai consumate astazi sunt cele saturate, existente in prajeli, alimente semipreparate, fast food, etc.
Nu exista niste simptome foarte clare care sa atraga atentia asupra acestei deficiente si se pot confunda de multe ori cu modul de manifestare al altor deficiente: oboseala, piele uscata, unghii casante, constipatie, depresie, dureri musculare si articulare.
Doza zilnica recomandata de acizi grasi Omega-3 variaza in functie de varsta, sex, stare generala de sanatate, insa se incadreaza in intervalul 1,1 - 2 g.
Din punct de vedere cantitativ nu s-a stabilit o limita superioara a aportului zilnic de acizi grasi Omega-3 furnizat de alimente, peste care acestia sa devina in exces; in acelasi timp, suplimentarea cu acizi grasi Omega-3 trebuie facuta doar cu suplimente alimentare de calitate superioara.
Inca din pruncie, la varsta adulta si pana la senectute este vital un aport de Omega-3 prin dieta sau suplimente alimentare de buna calitate, precum Uleiurile de peste islandez Lysi
Detalii produs
Produse similare









