Nuci Pecan |
- conțin o cantitate foarte mare de antioxidanți, în special Vitamina E
- conțin multe grăsimi mononesaturate, precum acidul oleic - surse foarte bună de B-uri, precum: B1, B2, B3, B5, B6 și folați -conțin multe minerale: mangan, potasiu, calciu, fier, seleniu, zinc, magneziu |
- Protejează sistemul nervos
- scad nivelul ”colesterolului rău” din sânge, crescând totodată nivelul ”colesterolului bun” - au proprietăți anticancerigene - protejează mucoasa membranelor și pielea de radicalii liberi |
8 ore |
|
Multă lume se ferește să mănânce nuci, de teamă să nu se îngrașe. Totuși, aceasta nu este o soluție, ci, mai degrabă o greșeală, care duce la apariția carențelor.
Nu de grăsimile sănătoase din nuci trebuie să ne ferim, ci de cele saturate sau chiar trans, cancerigene, din produsele de origine animală.
Odată ce învățăm să consumăm rațional nucile, și nu după ureche, vom constata, pe propria piele, ce efecte pozitive au acestea în organismul nostru.