Descriere
Despre Moringa
Moringa Oleifera este cunoscută şi ca "Pomul copan". Acest nume este, de asemenea, utilizat pentru Arborele Duş de Aur (Cassia fistula).
Moringa oleifera, cuvântul Moringa, probabil, a venit din limba dravidiană tamil şi denumit în mod obişnuit ca "Shojne" în bengali, "Munagakaya" în telugu, "Shenano" în Rajasthani, "Shevaga" în marathi, "Nuggekai" în Kannada, "Moringa" (de la Tamil: Murungakai, Malayalam: Muringa, Konkani: Mashinga sanga), în filipineză Malunggáy si in thailandeză Marum este specia cea mai larg cultivată din genul Moringa , care este singurul gen din familia Moringaceae. Este un arbore de legume excepţional de hrănitor , cu o varietate de potenţiale utilizări.Copacul în sine este destul de subţire, cu ramuri moleşite care cresc până la aproximativ 10 m înălţime. În cultivare, este de multe ori redus anual la 1 metru înălţime sau mai puţin, astfel încât păstăile şi frunzele să rămână la îndemână.
Istoria plantei Moringa datează de la 150 î.Hr. Dovada istorică arată că vechii regi şi regine utilizau frunze şi fructe de Moringa în dieta lor pentru a menţine vigilenţa mentală şi pielea sănătoasă.
Războinicii Mauritani din India au fost hrăniţi pe front cu extract de frunze de Moringa. Se credea că Moringa adăugă un plus de energie şi îi scuteşte de stres şi durerile suportate în timpul războiului. Aceşti soldaţi curajoşi au fost cei care l-au învins pe "Alexandru cel Mare". Inspiraţi de ce auzeau despre această plantă, 3 tineri profesionişti au început analiza beneficiilor nutriţionale ale copacului de Moringa. După cercetări aprofundate au fost uimiţi de cantitatea imensă de conţinut nutriţional purtată de aceste frunze mici şi fructe.
Ei au vrut cu disperare să ofere aceste beneficii uimitoare întregii lumi. Mai mult de 40 de substanţe nutritive de bază trebuie să fie prezente în aportul nostru alimentar de zi cu zi. Cel mai important lucru cu privire la nutrienţi este că aceştia ar trebui să provină dintr-o sursă naturală, doar atunci trupurile noastre vor absorbi nutrienţii. Suplimentele de vitamine şi calciu, pe care le luăm, nu sunt pe deplin absorbite de către organism, aceasta este, în principal, deoarece organismul uman poate face diferenţa între elementele nutritive naturale şi cele sintetice. Prin urmare, atunci când vitaminele sintetice şi minerale sunt luate separat, ele nu sunt la fel de eficiente ca un supliment natural care conţine niveluri egale din ambele. Cu alte cuvinte, corpul uman va culege beneficii numai în cazul în care vitaminele, mineralele, aminoacizii şi alte elemente nutritive sunt consumate împreună. Moringa, cu peste 90 de nutrienţi, este cea mai sănătoasă sursă disponibilă pentru hrănirea corpului cu substanţele nutritive esenţiale.
Moringa conţine atât de multe vitamine, încât este una dintre cele mai bogate surse vegetale de vitamine descoperită vreodată. Moringa conţine Vitamina A (beta-caroten), Vitamina B1 (tiamina), Vitamina B2 (riboflavina), Vitamina B3 (niacina), vitamina B6 Pyrodixine), Vitamina B7 (biotina), vitamina C (acid ascorbic), Vitamina D (colecalciferol) , Vitamina E (tocoferol) şi vitamina K. Vitamina A este cea de care organismul are cea mai mare nevoie pentru a menţine vederea perfectă şi pentru a menţine sănătatea cardiovasculară. Absorbţia calciului de către organism funcţionează bine doar în prezenţa de vitamina D.
Lista de minerale prezentă în Moringa este abundentă, şi câteva din mineralele principale sunt Ca, Cu, Fe, K, Mg, Mn şi Zn. Calciul este una dintre cele mai importante minerale pentru creştere, întreţinere, şi reproducere a organismului uman. Coagularea sângelui, transmiterea impulsurilor nervoase, contracţia musculară şi relaxarea, stimularea secreţiei hormonale, activarea de reacţii enzimatice, precum şi alte funcţii, toate necesită cantităţi mici de calciu. Moringa este cea mai bogată sursă de calciu dintr-un material vegetal şi Moringa are de 4 ori mai mult calciu decât laptele, care ajută la prevenirea apariţiei osteoporozei şi consolidarea oaselor oamenilor de vârstă tânără şi mijlocie. Moringa, cu 3 de ori mai mult fier decât spanacul, ajută la formarea hemoglobinei şi mioglobinei, care transportă oxigen în sânge şi în muşchi. Fierul, de asemenea, ajută la îmbunătăţirea capacităţii mentale şi creşte aprovizionarea cu oxigen a creierului. Moringa cu de 5 ori mai mult Potasiu decât în banane ajută la reglementarea bilanţului acido-bazic şi de apă din sânge şi ţesuturile organismului. Ca cea mai bogată sursă de Calciu şi Potasiu, Moringa ajută la reducerea tensiunii arteriale. Aceasta ajută la sinteza în metabolism a proteinelor din aminoacizi şi glucidelor. Este necesar pentru construirea musculaturii şi pentru creşterea normală a corpului. Moringa este alternativa naturală pentru suplimentele de Calciu disponibile pe piaţă.
Moringa are aproximativ 46 antioxidanţi şi este una din sursele cele mai bogate în antioxidanţi. Antioxidanţii aprovizionează cu atomi liber de care are nevoie organismul uman şi atenuează efectul radicalilor liberi. Această proprietate antioxidantă ajută la prevenirea formării de malignitate. Frunzele de Moringa sunt bogate în Flavonoide, o clasă de antioxidanţi. Antioxidanţi majori sunt prezenţi în Moringa, precum: Quercetin, kaempferol, beta-sitosterol, acid Caffeoylquinic şi Zeatin. Antioxidanţii joacă un rol major în controlul simptomelor din procesul de îmbătrânire şi îmbunătăţirea sănătăţii cardiovasculare. În plus, vitamina C şi vitamina E, prezente în Moringa, de asemenea, funcţionează ca antioxidanţi. Cercetările confirmă faptul că antioxidanţii oferă rezultatul dorit, dacă sunt luaţi împreună cu o combinaţie de vitamine esenţiale şi alte minerale. Acest lucru îi face pe adepţii consumului de produse naturale să caute Moringa.
Valori nutriționale / 100 grame:
- Calciu – 2.003 mg
- Potasiu – 1.324 mg
- Vitamina C – 17.3 mg
- Magneziu – 368 mg
- Proteine – 27.1 mg
- Vitamina B1 – 2.64 mg
- Vitamina B2 – 20.5 mg
- Vitamina B3 – 8.2 mg
- Fier – 0.57 mg
- Fosfor – 204 mg
- Zinc – 3.29 mg
- Carbohidrați – 38.2 mg
- Calorii - 92
Mod de administrare: ½ linguriță de pudră de Moringa / zi. Se poate consuma în lichide calde sau reci.
Gramaj: 125 grame
Detalii produs
Produse similare









