Descriere
Nucsoara - mai mult decat un condiment

Nucsoara vine din Indonezia. Desi numele induce in eroare, nucsoara nu este o nuca, ci samburele unui fruct care seamana cu piersica. Daca candva era unul dintre cele mai scumpe condimente din lume, azi, din fericire, este accesibila oricui.
Nucsoara (Myristica fragrans) are o aroma fina si un gust dulce-iute, ca urmare a amestecului de uleiuri esentiale care aduc a portocala, lamaie si camfor.
Nucsoara se combina excelent cu scortisoara, dar si cu cimbrul. Aroma delicata este insotita de un gust usor picant, ceea ce face din nucsoara un condiment rafinat, care se preteaza foarte bine si in preparate sarate si in cele dulci.
In gastronomie nucsoarea este foarte des utilizata in Asia, dar a cucerit si bucataria europeana, intrand prin Portugalia, la mijlocul secolului al XV-lea. In secolul al XVII nucsoara a fost una din cauzele pentru care olandezii au declarat razboi britanicilor, in ceea ce a ramas in istorie ca "razboiul condimentelor". Azi Indonezia, Sri Lanka si India produc impreuna mai mult de 12.000 de tone de nucsoara, in fiecare an. Suficient cat sa ajunga pentru toata lumea.
In Orient, nucsoara se adauga in cafea si ceai, grecii o combina cu scortisoara, inclusiv in preparatele din carne, in musacale si chiftele, iar efectul este savuros. Italienii o adauga in sucul de rosii, care pune in evidenta latura picanta a condimentului. Nucsoara este cea mai buna alegere pentru preparatele dulci cu branza moale, combinata cu vanilia. Este potrivita pentru a condimenta si aroma bauturi, vinul fiert si alcoolul rafinat si chiar unele sortimente de whiskey.
Beneficii pentru sanatate
Cu toate ca ar fi suficient gustul fin si mirosul delicat, nucsoara este mai mult decat un condiment oriental. Nucsoara are proprietatea de a creste temperatura corpului, astfel ca este ideala in starile gripale, este un eficient stimulent nervos si are efecte analgezice.
Stimuleaza digestia, iar in doze mai mari este un calmant general, inducand somnul. Este un remediu pretios in bolile reumatismale, avand efect antiinflamator si pentru afectiunile pulmonare. Regleaza tranzitul intestinat. Nu in ultimul rand, nucsoara imbunatateste starea de spirit, reduce stresul si creste dorinta sexuala.
Merge de minunte cu toate legumele toamnei sustine Food.com. Printre legumele care se potrivesc cel mai bine cu nucsoara se numara broccoli si conopida gatita la aburi, cartofii copti. Nucsoara da rafinament oualelor si innobileaza pastele. Italienii folosesc nucsoara pentru a condimenta carnea de pui si pestele.
Nucsoara (Myristica fragrans) are o aroma fina si un gust dulce-iute, ca urmare a amestecului de uleiuri esentiale care aduc a portocala, lamaie si camfor.
Nucsoara se combina excelent cu scortisoara, dar si cu cimbrul. Aroma delicata este insotita de un gust usor picant, ceea ce face din nucsoara un condiment rafinat, care se preteaza foarte bine si in preparate sarate si in cele dulci.
In gastronomie nucsoarea este foarte des utilizata in Asia, dar a cucerit si bucataria europeana, intrand prin Portugalia, la mijlocul secolului al XV-lea. In secolul al XVII nucsoara a fost una din cauzele pentru care olandezii au declarat razboi britanicilor, in ceea ce a ramas in istorie ca "razboiul condimentelor". Azi Indonezia, Sri Lanka si India produc impreuna mai mult de 12.000 de tone de nucsoara, in fiecare an. Suficient cat sa ajunga pentru toata lumea.
In Orient, nucsoara se adauga in cafea si ceai, grecii o combina cu scortisoara, inclusiv in preparatele din carne, in musacale si chiftele, iar efectul este savuros. Italienii o adauga in sucul de rosii, care pune in evidenta latura picanta a condimentului. Nucsoara este cea mai buna alegere pentru preparatele dulci cu branza moale, combinata cu vanilia. Este potrivita pentru a condimenta si aroma bauturi, vinul fiert si alcoolul rafinat si chiar unele sortimente de whiskey.
Beneficii pentru sanatate
Cu toate ca ar fi suficient gustul fin si mirosul delicat, nucsoara este mai mult decat un condiment oriental. Nucsoara are proprietatea de a creste temperatura corpului, astfel ca este ideala in starile gripale, este un eficient stimulent nervos si are efecte analgezice.
Stimuleaza digestia, iar in doze mai mari este un calmant general, inducand somnul. Este un remediu pretios in bolile reumatismale, avand efect antiinflamator si pentru afectiunile pulmonare. Regleaza tranzitul intestinat. Nu in ultimul rand, nucsoara imbunatateste starea de spirit, reduce stresul si creste dorinta sexuala.
Merge de minunte cu toate legumele toamnei sustine Food.com. Printre legumele care se potrivesc cel mai bine cu nucsoara se numara broccoli si conopida gatita la aburi, cartofii copti. Nucsoara da rafinament oualelor si innobileaza pastele. Italienii folosesc nucsoara pentru a condimenta carnea de pui si pestele.
Detalii produs
Produse similare

BITTER ROMÂNESC 32+7 – tinctura din plante medicinale Santo Raphael 500 ml PRET DE PRODUCATOR!
perfect sanatos si vesnic tanar
BITTER ROMÂNESC 32+7
EXTRACT HIDROALCOOLIC
SUPLIMENT ALIMENTAR
UZ INTERN
Compoziție: Afin (Vaccinium myrtillus) 0.6%,...
82,00 RON

Sirop natural de muguri de BRAD Flacon 520ml Santo Raphael
sirop bio / natural
SIROP DE BRAD
SUPLIMENT ALIMENTAR
UZ INTERN
Compoziție: extract din muguri de brad (Albies alba) 70%, zahăr invertit, apă...
19,00 RON

Sirop natural de CATINA Flacon 520ml Santo Raphael
sirop bio / natural
SIROP DE CĂTINĂ
SUPLIMENT ALIMENTAR
UZ INTERN
Compoziție: extract din fructe proaspete de Cătină (Hippophae rhamnoides) 70%,...
22,50 RON

Sirop natural de MERISOR Flacon 520ml Santo Raphael
sirop bio / natural
SIROP DE MERIȘOR
SUPLIMENT ALIMENTAR
UZ INTERN
Compoziție: extract din fructe proaspete de Merișor (Vaccinium vitis-idaea) 70%,...
20,00 RON

Sirop natural de TELINA Flacon 520ml Santo Raphael
sirop bio / natural
SIROP DE ȚELINĂ
TE FACE PUTERNIC
SUPLIMENT ALIMENTAR
UZ INTERN
Compoziție: extract din țelină (Apium...
21,00 RON

Sirop natural de VISINE Flacon 520ml Santo Raphael
sirop bio / natural
SIROP DE VIȘINE
AI BAUT SI ZEN TE-AI FACUT!
SUPLIMENT ALIMENTAR
UZ INTERN
Compoziție: extract din fructe proaspete de...
21,00 RON

Sirop natural de CATINA, cu miere Flacon 230ml SANTO RAPHAEL
sirop bio / natural
SIROP DE CĂTINĂ ÎN MIERE
SUPLIMENT ALIMENTAR
UZ INTERN
BUN, BUN SI PENTRU COPII!
Conține exclusiv extract din...
25,00 RON

Sirop natural de muguri de BRAD, cu miere Flacon 230ml Santo Raphael
sirop bio / natural
SIROP DE BRAD ÎN MIERE
SUPLIMENT ALIMENTAR
UZ INTERN
Conține exclusiv extract din muguri proaspeți de brad (Albies alba) 70% în...
25,00 RON

Sirop natural de GHIMBIR, cu miere Flacon 230ml Santo Raphael
sirop bio / natural
SIROP DE GHIMBIR ÎN MIERE
SUPLIMENT ALIMENTAR
UZ INTERN
Conține exclusiv extract din rădăcină proaspătă de ghimbir...
33,50 RON

Crema naturala cu ARDEI IUTE 40g Santo Raphael
creme, unguente
Ardeiul iute este o plantă erbacee, anuală. Proprietăţile terapeutice ale ardeiului au dus la extinderea zonei de cultivare. Denumirile populare...
16,00 RON