Descriere
Nucsoara - mai mult decat un condiment

Nucsoara vine din Indonezia. Desi numele induce in eroare, nucsoara nu este o nuca, ci samburele unui fruct care seamana cu piersica. Daca candva era unul dintre cele mai scumpe condimente din lume, azi, din fericire, este accesibila oricui.
Nucsoara (Myristica fragrans) are o aroma fina si un gust dulce-iute, ca urmare a amestecului de uleiuri esentiale care aduc a portocala, lamaie si camfor.
Nucsoara se combina excelent cu scortisoara, dar si cu cimbrul. Aroma delicata este insotita de un gust usor picant, ceea ce face din nucsoara un condiment rafinat, care se preteaza foarte bine si in preparate sarate si in cele dulci.
In gastronomie nucsoarea este foarte des utilizata in Asia, dar a cucerit si bucataria europeana, intrand prin Portugalia, la mijlocul secolului al XV-lea. In secolul al XVII nucsoara a fost una din cauzele pentru care olandezii au declarat razboi britanicilor, in ceea ce a ramas in istorie ca "razboiul condimentelor". Azi Indonezia, Sri Lanka si India produc impreuna mai mult de 12.000 de tone de nucsoara, in fiecare an. Suficient cat sa ajunga pentru toata lumea.
In Orient, nucsoara se adauga in cafea si ceai, grecii o combina cu scortisoara, inclusiv in preparatele din carne, in musacale si chiftele, iar efectul este savuros. Italienii o adauga in sucul de rosii, care pune in evidenta latura picanta a condimentului. Nucsoara este cea mai buna alegere pentru preparatele dulci cu branza moale, combinata cu vanilia. Este potrivita pentru a condimenta si aroma bauturi, vinul fiert si alcoolul rafinat si chiar unele sortimente de whiskey.
Beneficii pentru sanatate
Cu toate ca ar fi suficient gustul fin si mirosul delicat, nucsoara este mai mult decat un condiment oriental. Nucsoara are proprietatea de a creste temperatura corpului, astfel ca este ideala in starile gripale, este un eficient stimulent nervos si are efecte analgezice.
Stimuleaza digestia, iar in doze mai mari este un calmant general, inducand somnul. Este un remediu pretios in bolile reumatismale, avand efect antiinflamator si pentru afectiunile pulmonare. Regleaza tranzitul intestinat. Nu in ultimul rand, nucsoara imbunatateste starea de spirit, reduce stresul si creste dorinta sexuala.
Merge de minunte cu toate legumele toamnei sustine Food.com. Printre legumele care se potrivesc cel mai bine cu nucsoara se numara broccoli si conopida gatita la aburi, cartofii copti. Nucsoara da rafinament oualelor si innobileaza pastele. Italienii folosesc nucsoara pentru a condimenta carnea de pui si pestele.
Nucsoara (Myristica fragrans) are o aroma fina si un gust dulce-iute, ca urmare a amestecului de uleiuri esentiale care aduc a portocala, lamaie si camfor.
Nucsoara se combina excelent cu scortisoara, dar si cu cimbrul. Aroma delicata este insotita de un gust usor picant, ceea ce face din nucsoara un condiment rafinat, care se preteaza foarte bine si in preparate sarate si in cele dulci.
In gastronomie nucsoarea este foarte des utilizata in Asia, dar a cucerit si bucataria europeana, intrand prin Portugalia, la mijlocul secolului al XV-lea. In secolul al XVII nucsoara a fost una din cauzele pentru care olandezii au declarat razboi britanicilor, in ceea ce a ramas in istorie ca "razboiul condimentelor". Azi Indonezia, Sri Lanka si India produc impreuna mai mult de 12.000 de tone de nucsoara, in fiecare an. Suficient cat sa ajunga pentru toata lumea.
In Orient, nucsoara se adauga in cafea si ceai, grecii o combina cu scortisoara, inclusiv in preparatele din carne, in musacale si chiftele, iar efectul este savuros. Italienii o adauga in sucul de rosii, care pune in evidenta latura picanta a condimentului. Nucsoara este cea mai buna alegere pentru preparatele dulci cu branza moale, combinata cu vanilia. Este potrivita pentru a condimenta si aroma bauturi, vinul fiert si alcoolul rafinat si chiar unele sortimente de whiskey.
Beneficii pentru sanatate
Cu toate ca ar fi suficient gustul fin si mirosul delicat, nucsoara este mai mult decat un condiment oriental. Nucsoara are proprietatea de a creste temperatura corpului, astfel ca este ideala in starile gripale, este un eficient stimulent nervos si are efecte analgezice.
Stimuleaza digestia, iar in doze mai mari este un calmant general, inducand somnul. Este un remediu pretios in bolile reumatismale, avand efect antiinflamator si pentru afectiunile pulmonare. Regleaza tranzitul intestinat. Nu in ultimul rand, nucsoara imbunatateste starea de spirit, reduce stresul si creste dorinta sexuala.
Merge de minunte cu toate legumele toamnei sustine Food.com. Printre legumele care se potrivesc cel mai bine cu nucsoara se numara broccoli si conopida gatita la aburi, cartofii copti. Nucsoara da rafinament oualelor si innobileaza pastele. Italienii folosesc nucsoara pentru a condimenta carnea de pui si pestele.
Detalii produs
Categorie
Taguri
Produse similare

DEODORANT DEOVIS LAVANDA 75ml AGHORAS
COSMETICE NATURALE SI BIO
deodorant natural
compozitie: piatra de alaun, ulei esential, argint coloidal, guma xantan
putem sa va oferim si alte arome: brad, ylang-ylang,...
13,50 RON

ARGINT COLOIDAL FORTE (30ppm) 500ml AGHORAS
imunitate
un produs deosebit de util pentru imunitatea dvs
distruge virusii si bacteriile care provoaca diverse infectii, cicatrizeaza arsuri de gravitate...
37,00 RON

BITTER CU NONI – 55 plante 250ml Santo Raphael PRET DE PRODUCATOR!
perfect sanatos si vesnic tanar
Text ambalaj
BITTER CU NONI
EXTRACT HIDROALCOOLIC
SUPLIMENT ALIMENTAR
UZ INTERN
Acest produs este un excelent tonic,...
65,00 RON

BITTER ROMÂNESC 32+7 – tinctura din plante medicinale Santo Raphael 500 ml PRET DE PRODUCATOR!
perfect sanatos si vesnic tanar
BITTER ROMÂNESC 32+7
EXTRACT HIDROALCOOLIC
SUPLIMENT ALIMENTAR
UZ INTERN
Compoziție: Afin (Vaccinium myrtillus) 0.6%,...
82,00 RON

ANTIOXIPLANT CU MIERE Borcan 200 g Santo Raphael
perfect sanatos si vesnic tanar
ANTIOXIPLANT
EXTRACT ULEIOS DIN FRUCTE DE PĂDURE
SUPLIMENT ALIMENTAR
UZ INTERN
Compoziţie: Miere BIO pură de salcâm (Mellis)...
25,00 RON

Sirop natural de AFINE Flacon 520ml Santo Raphael
sirop bio / natural
SIROP DE AFINE
SUPLIMENT ALIMENTAR
UZ INTERN
Compoziție: extract din fructe proaspete de Afin (Vaccinium myrtillus) 70%, zahăr...
24,50 RON

Sirop natural de muguri de BRAD Flacon 520ml Santo Raphael
sirop bio / natural
SIROP DE BRAD
SUPLIMENT ALIMENTAR
UZ INTERN
Compoziție: extract din muguri de brad (Albies alba) 70%, zahăr invertit, apă...
19,00 RON

Sirop natural de CATINA Flacon 520ml Santo Raphael
sirop bio / natural
SIROP DE CĂTINĂ
SUPLIMENT ALIMENTAR
UZ INTERN
Compoziție: extract din fructe proaspete de Cătină (Hippophae rhamnoides) 70%,...
22,50 RON

Sirop natural de GHIMBIR Flacon 520ml Santo Raphael
sirop bio / natural
SIROP DE GHIMBIR
SUPLIMENT ALIMENTAR
UZ INTERN
Compoziție: extract din rădăcină proaspătă de Ghimbir (Zingiber officinale) 70%,...
30,00 RON

Sirop natural de LAMAIE Flacon 520ml Santo Raphael
sirop bio / natural
SIROP DE LĂMÂIE
SUPLIMENT ALIMENTAR
UZ INTERN
Compoziție: extract din fructe proaspete de Lămâi (Citrus limonum) 70%, zahăr...
20,00 RON