Descriere
Cacao miez - organică și crudă, Criollo variety
Bucățile de cacao se obțin prin mărunțirea boabelor de cacao, cojirea și zdrobirea acestora. Mai întâi boabele de cacao trec printr-un proces de fermentație. Boabele sunt puse în coșuri care au pe fundul și deasupra lor, frunze de banan, pentru a optimiza procesul fermentației. Durează între 2 până la 7 zile ca procesul de fermentație să fie complet, în funcție și de soiul boabelor de cacao. Durata fermentației afectează mirosul și gustul boabelor de cacao, așa că dacă boabele sunt lăsate mai mult timp la fermentat, gustul și aroma acestora vor fi mai puternice. Procesul de fermentație transformă savoarea în ceea ce noi asociem cu cacaoa și ciocolata. Fără un proces de fermentare ciocolata nu va avea nici o savoare.
Miezul de cacao conține: magneziu, sulf și antioxidanți.
Este mult mai ușor să consumăm miezul de cacao decât boabele de cacao. Puteți adăuga în smoothie-urile dvs. miez de cacao.
Cacao are proprietăţi tonice, ridicând nivelurile de serotonină şi endorfină din creier, având ca rezultat menţinerea şi creşterea bunei dispoziţii. Datorită compoziţiei de polifenoli cacaoa ajută la prevenirea cancerelor, a bolilor de inimă şi a ridurilor. De asemenea flavonoidele conţinute de boabele de cacao îmbunătăţesc funcţionarea sistemului circulator prin combaterea formării cheagurilor de sânge datorită efectului lor anticoagulant.
Cum se consumă:
- în smoothie
- ca atare
- amestecați meizul de cacao cu pudră de maca pentru a obține ceaiuri
- amestecați miezul de cacao cu înghețată
- pentru a obține ciocolată
A nu se consuma zilnic. Studiile au arătat că un consum zilnic de cacao duce la blocarea absorbției antioxidanților de către corp.
Ambalaj: pungă cu fermoar 250 gr
Detalii produs
Produse similare









